>

Zo maak jij online indruk

Relaties opbouwen en indruk maken op potentiële klanten blijft één van de belangrijkste dingen. Normaliter ging dat uiteraard het beste door fysieke meetings. Werk je als designer? Dan kun je om tafel en je beste werken geprint laten zien. Werk je als developer? Dan kun je samen door een interactief prototype heen lopen. Zo kan ik wel even doorgaan voor andere vakgebieden. Maar goed, fysiek meeten gaat nu moeilijk. Let daarom goed op je online uitstraling.

“The measure of intelligence is the ability to change.”

Albert Einstein

Zoals Einstein zo mooi kon zeggen… 👆 Deze uitspraak is nu relevanter dan ooit. Andere tijden vergen een andere aanpak. Nu alles vooral digitaal en op afstand gebeurtis het niet zo moeilijk om te bedenken dat deze kanalen geoptimaliseerd moeten worden. Heb je wel eens nagedacht over je uitstraling en vindbaarheid op dit moment? En over hoe jouw funnel functioneert zonder fysieke meetings? Ik wel!

Online uitstraling is een breed begrip. Laten we voor het gemak eens beginnen over jouw website. De plek waar voor de meeste ondernemers bezoekers geconverteerd worden naar klanten. Zorg dat je deze tool nu optimaal benut! Leg je websiteeens onder de loep door kritische vragen te stellen. De volgende vragen kun je jezelf stellen als je naar jouw website gaat kijken.

Klopt mijn uitstraling? 

Is de uitstraling die mijn website heeft precies het gevoel dat mijn klanten ervaren? Dat is een lastige, maar wel belangrijke, vraag om te stellen. Op de lange termijn staat jouw merk het sterkst als je overal exact dezelfde ervaring levert. Zo raken klanten gewend aan jouw manier van handelen. Hiernaast kunnen ze jouw bedrijf aanbevelen met ervaringen die je 100% opnieuw kan leveren. Even concreet. Kijk naar je logo, kleuren, foto’s en teksten. Dit zijn de factoren die de bezoeker in het eerste moment scant. Je kan bepalen of deze content klopt a.d.h.v. een kernwaarden vergelijking. Dus pak dat oude stoffige brainstorm papiertje uit de kast en check de kernwaarden van jouw bedrijf. Zijn jouw kernwaarden exclusief en avontuurlijk? Zorg dan dat je doormiddel van jouw content dit gevoel uitstraalt. Test het vooral bij jouw omgeving. 

Klopt mijn verhaal?

Jouw verhaal bestaat uit de structuur waaruit de content is opgebouwd. Ook bij dit onderdeel zijn de kernwaarden weer belangrijk. Je vertelt de bezoeker van je website een verhaal waarmee je de missie van jouw bedrijf uitlegt. Is dit verhaal tot de puntjes uitgewerkt of missen er nog wat dingen? Nu is het de tijd om dit aan te vullen. 

Converteert mijn website genoeg?

Je hebt gekeken naar de uitstraling en het verhaal op jouw website. Nu is het tijd om te kijken waar je de bezoeker converteert naar een klant. Vraag jezelf af hoe je dit kunt verbeteren. Heb je alleen een e-mailforum? Overweeg dan eens een chat. Verzin creatieve manieren om de drempel voor contact zo laag mogelijk te maken. Bijvoorbeeld een aanvraagknop voor een Skypecall waarmee je gelijk een datum verzoek kan insturen. 

Dit zijn een paar voorbeelden van hoe wij naar de websites van anderen kijken. Zou je graag willen dat wij naar jouw website kijken? 🤩 Neem contact met mij op en je krijgt een vrijblijvende analyse voor jouw website. Vervolgens kunnen we hier samen over sparren d.m.v. een Skypecall. 

Wij doen vrijblijvende websiteanalyses voor ondernemers. Kortom een cadeautje dus! 🎁

Wij doen vrijblijvende websiteanalyses voor ondernemers. Kortom een cadeautje dus! 🎁

vraag analyse aan