>

Hoe branding snel meerwaarde heeft voor jouw bedrijf

Branding kan jouw bedrijf een boost geven. Waar marketing direct zichtbaar is, is branding dat niet altijd. Toch begint alles bij branding en is het iets wat voor altijd blijft. Maar wat is nou precies de meerwaarde?

Eerder gingen wij al uitgebreid in op het verschil tussen marketing en branding. Voor de nieuwelingen op dit gebied eerst een korte uitleg. Bij branding bouw je aan een merk. Uitstraling is onderdeel van het geheel. Denk aan je website, posts op sociale media en je logo. Het gevoel wat je krijgt is het geheel. Dit geheel is je merk.

Het draait niet alleen om de eerste indruk, maar het geeft je klanten de kans te ontdekken wat ze van jouw bedrijf kunnen verwachten. Het is de manier om je te onderscheiden van concurrenten. Je maakt duidelijk waarom jouw bedrijf de beste keuze is.

De meerwaarde van branding

Wij geven hieronder vijf argumenten waarom branding jouw bedrijf een boost geeft. Van een trouwe achterban tot het aantrekken van je ideale klant.

1. Je bouwt een trouwe achterban op

Wanneer je voor het eerst iets verkoopt aan een nieuwe klant, geeft dat als verkoper een goed gevoel. Alleen dat gevoel verdwijnt al snel als die klant vervolgens nooit meer terugkomt. Daarom is het krijgen van fans zo ontzettend belangrijk. Fans blijven namelijk keer op keer terugkomen. Met branding creƫer je een sterk merk.

Apple bouwt constant aan een merk en doet het nu fantastisch. Daarom nemen we regelmatig Apple als voorbeeld. Miljoenen mensen zijn fan. Mensen genieten van de stijlvolle verpakking en de specifieke kenmerken. Denk aan de glimmende letters op de verpakking van de Apple Airpods. Consumenten krijgen een goed gevoel. Wanneer dat gevoel telkens prettig is, blijven klanten terugkomen. Dit is de kracht van branding.

Natuurlijk hoef je je niet direct te meten met Apple. Alleen het uitgangspunt is hetzelfde. Fans maken een bedrijf tot een succes. Dat kan jij ook.

2. Branding geeft je marketing een boost

Branding geeft je marketing een duwtje in de goede richting. Alles start daarom bij branding. Dan pas komt de marketing. In je marketing, denk aan campagnes, laat je het merkgevoel altijd terugkomen. Bij elke marketingactiviteit kijk je namelijk of dit wel past bij je merkstrategie. Is dit niet zo? Dan ga je niet eigenwijs door op dezelfde weg. Nee, dan ga je terug naar die tekentafel. Je marketing sluit hierdoor aan op je kernwaarden en doelgroep. Je raakt hierdoor je doelgroep beter.

3. Branding zorgt voor een sterk team

Bij goede branding weet iedereen in je team waar ze op moeten letten. Ze zijn trots op het merk. Hierdoor heb je alle neuzen dezelfde kanten op staan. Bij elke handeling kijkt iedereen in je team of het wel past bij je merk. Denk aan een social media post of het ontwerpen van een poster. Huisstijl en logo moeten allemaal kloppen. Wellicht kan je ook promotiemateriaal laten maken voor je bedrijf. Zet dit gerust neer op kantoor of deel het uit aan medewerkers. Hierdoor is jouw merk op kantoor overal terug te zien.

4. Trek jouw ideale klant aan

Met sterke branding trek jij de klant aan die je je wenst. Hoe? Je kernwaarden zitten in je logo, huisstijl en website. Alles is zo gemaakt dat het precies past bij jou als bedrijf. Het wekt vertrouwen op bij de specifieke doelgroep die je wil bereiken. Ze voelen zich aangetrokken.

5. Word een autoriteit in jouw markt

Veel mensen starten gelijk met een website, logo en huisstijl. Alleen onderscheid je je daar niet mee. Met een sterk merk ben jij als bedrijf zichtbaar in de industrie. Verbind je merk bijvoorbeeld aan een persoonlijke eigenschap of uniek kenmerk. Zo onderscheid je je wel van de rest. Je product roept een bepaald gevoel op bij consumenten. Branding is dus een goede investering om jouw bedrijf in de markt te zetten.

Bouw nu aan een sterk merk

Wij weten als geen ander hoe je een sterk merk bouwt. Het begint bij je strategie. Denk aan kernwaarden, visie op de toekomst en de doelgroep. Daarna is het pas tijd voor een logo, website en huisstijl.

Geen idee waar je moet beginnen? Ontdek nu de kracht van branding tijdens een gratis sparsessie.

Geen idee waar je moet beginnen? Ontdek nu de kracht van branding tijdens een gratis sparsessie.

gratis sparren
background brush